De aanpak van Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman)

De behandeling

Register sport-/podologen werken met speciaal ontwikkelde therapieën en technieken en maken op maat gesneden ortheses.

Een orthese is een hulpmiddel dat dient om functieverlies van spieren of gewrichten te compenseren of te ondersteunen. Ze wordt gedragen in een schoen. Ook kan een orthese preventief worden toegepast, bijvoorbeeld ter stimulering van verminderde functies van het bewegingsapparaat. Een voorbeeld van een orthese is een steunzool of therapiezool (link naar therapiezolen). Dit kan echter ook een hulpmiddel van siliconen materiaal zijn om bijvoorbeeld klauwtenen te corrigeren of de bekende hallux valgus (scheefstand van de grote teen).

Bovendien wordt u geadviseerd hoe voetaandoeningen voorkomen kunnen worden. Ieder lichaam is anders en elk probleem heeft een andere oplossing nodig. Soms zult u het meest gebaat zijn bij het gebruik van op maat vervaardigde steunzolen, soms wordt u doorverwezen met een schoenrecept naar een schoenwinkel of er worden aanpassingen aan uw schoenen gemaakt. Ook is het mogelijk dat u advies krijgt om thuis oefeningen te doen om bepaalde spieren te versterken. De (register) podoloog Wat betekent dit?Registerpodologen hebben een opleiding op hbo-niveau gevolgd aan de Academie voor Podologie en volgen regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de meeste actuele ontwikkelingen. Ze staan geregistreerd in het register voor de registerpodoloog van Stichting LOOP. Vandaar de naam registerpodoloog. zal met u de juiste aanpak bespreken.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.

 • 20 september 2018

  Verandering van de voet tijdens zwangerschap

 • 13 september 2018

  Voetproblemen bij ouderen

 • 06 september 2018

  Een pijnlijke enkel, wat nu?

 • 02 augustus 2018

  Zwemster met voorvoetpijn