Massages bij Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman)

Niet onze kernactiviteit, maar wel erg leuk om te doen!

Voorheen heb ik altijd veel gemasseerd. Hoewel het niet meer bij de primaire werkzaamheden van de praktijk hoort, vind ik het nog altijd leuk om mensen hiermee te helpen. Het kan ook gebeuren dat ik iemand doorstuur naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut als ik denk dat er meer aan de hand is. Dit zijn de mogelijkheden:

Sportmassage

Sport vergt veel energie maar dan moet u die wel hebben. Een sportmassage richt zich vooral op de spieren en heeft als doel om via een verbeterde doorbloeding u wéér of méér energie te geven. Al uw spieren soepel zijn dan beweegt u gemakkelijker en functioneren uw gewrichten ook beter. Een goede conditie van uw spieren voorkomt zelfs blessures. Het feit dat u uw lichaam kunt vertrouwen, verhoogt uw sportprestaties.

Hydromassage

Probeer het en u wilt nooit meer anders gemasseerd worden. Heerlijk ontspannen ligt u gedurende de gehele massage met uw rug op een warmwaterkussen. Met massageolie masseren kundige handen uw gehele lichaam dus óók op uw rug. Het omdraaien op de bank en op de buik liggen, zijn verleden tijd. Eindelijk is er een ontspanningsmassage die geschikt is voor zwangere vrouwen, mensen met ademhalingsproblemen, maag- en/of darmstoornissen en voor mensen met een zware lichaamsbouw en pijnlijke gewrichten.

Manuele lymfedrainage

Het lymfestelsel zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Een verstopping in dit stelsel kan dus vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid. Vaak is het een gevolg van een blessure. U kent de symptomen: zwelling, blauwe plek en pijn. Maar ook spanningshoofdpijn, stress en stuwing in de benen kunnen veroorzaakt worden door een gebrekkige afvoer van lichamelijke afvalstoffen. De behandeling Manuele Lymfedrainage kan een goede hulp zijn bij het opheffen van de storing in het lymfevatenstelsel.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.