Sportpodologie bij Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman)

Sportpodologie en sportschoenen

De voeten van de sporter zijn letterlijk en figuurlijk zijn fundament voor zijn prestaties en zijn sportplezier. Gezonde voeten en juist gekozen sportschoeisel zijn van doorslaggevend belang voor de mobiliteit van het gehele houdings- en bewegingsapparaat. Disbalans in deze basis heeft vaak sportblessures tot gevolg. Omdat momenteel de sportschoen behoorlijk aan verandering onderhevig is vereist dit ook een aanpassing van ons lichaam om hier goed op te participeren.

Een juiste balans helpt sportblessures te voorkomen en sportprestaties kunnen aanmerkelijk verhoogd worden. De sportpodoloog heeft kennis van schoenen in het algemeen maar ook specifieke kennis van de sportschoen en aan welke eisen een sportschoen moet voldoen horende bij de verschillende sporten. Om een goede analyse te maken wordt in het onderzoek bij sporters bijna altijd een videoanalyse gemaakt om het looppatroon, en de beweging van het lichaam, nauwkeurig te bestuderen.

Met een deskundig sportschoenadvies en eventuele sportschoenaanpassingen kunt u:

  • Sportplezier verhogen
  • Sportblessures voorkomen en/of verhelpen
  • Sportprestaties verbeteren

Functionaliteit van sportschoenen

Samen met sportpodoloog Pieter van de Wiel heb ik een white paper gepubliceerd omtrent de functionaliteit van sportschoenen. Klik op de onderstaande knop om dit document te downloaden.

Download de white paper

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.