Onderzoek en analyse

Het onderzoek begint met een anamnese, een vraaggesprek om duidelijk te maken wat de klachten zijn en om de richting van het onderzoek aan te geven.Het verdere podologische onderzoek bestaat uit een inspectie (onder ander van de schoenen) en een statisch- en dynamisch onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar zichtbare "afwijkingen" van de vorm van met name de voeten in rust en in beweging.

Er worden blauwdrukken gemaakt in stand, hiermee wordt de drukverdeling onder de voet zichtbaar gemaakt. Daarna volgt een dynamisch onderzoek. Bepaalde afwijkingen worden pas duidelijk bij bewegingen van het lichaam. Er worden blauwdrukken gemaakt van het looppatroon in dit geval door middel van een electronische loopscan. Deze loopscan meet precies de druk en bewegingsuitslagen van de verschillende gewrichten in de voet. Indien nodig wordt er ook een loop analyse gemaakt door middel van videoanalyse. Met behulp van de statische en dynamische blauwdrukken, de conclusie uit de anamnese en de resultaten uit het onderzoek waarbij ook gekeken wordt naar de slijtpatronen van gedragen schoenen, kan een advies of behandelplan opgesteld worden.

Er kan ook een onderzoek verrricht worden doormiddel van echografie. Echografie is een techniek dat het mogelijk maakt om met behulp van ultrasound beeldmatriaal te creëeren waarmee je anatomische structuren onder de huid in beeld kunt brengen. Hierdoor kunnen weefsels, vocht en botstructuren beoordeeld worden.

Beoordelingen van onze patiënten

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Jolanda

    “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

  • format_quote

    Ervaring van Jesse

    “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

  • format_quote

    Ervaring van Leonie

    “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

  • format_quote

    Ervaring van Karin

    “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

  • format_quote

    Ervaring van G.F. Werner

    “Ik kom al jaren bij Podozorg Amsterdam voor mijn zooltjes en ben altijd erg goed geholpen.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 03 juli 2025

    De juiste behandeling voor voetklachten

    Echografisch onderzoek helpt bij het vinden van de oorzaak van voetklachten en leidt tot een gerichte, effectieve behandeling op maat.

    Door Lisette de Graauw

  • 17 juni 2025

    “Ik krijg er kromme tenen van!”

    Kromme tenen ontstaan vaak door een doorgezakte voorvoet en kunnen leiden tot eelt, nagelproblemen of pijn bij staan en lopen.

    Door Podozorg Nederland

  • 19 mei 2025

    Pijn aan uw teen na stoten: wat als het niet overgaat?

    Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

    Door Nicole Drenth

  • 08 mei 2025

    Een Jonesfractuur

    Een Jonesfractuur betreft een breuk van het vijfde middenvoetsbeentje, gelegen aan de buitenzijde van de middenvoet, nabij uw kleinste teen.

    Door Podozorg Nederland

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek