Contact image

Register(sport)podoloog en MSU-echografist

Ontmoet Jacqueline Lakeman. Zij is als register- en sportpodoloog en MSU-echografist werkzaam bij Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman).

Opleidingen

Sinds 2007 ben ik bezig met podologie nadat ik eerst het volledige diploma heb gehaald voor registerpodologie waarna ik verder ben gegaan met de sportpodologie. Deze opleiding post-HBO sportpodologie heb ik met goed gevolg afgesloten. Sinds 2011 werk ik met echografie na eerst de basis opleiding voor voet en enkel te hebben afgerond. Ik was ook begonnen met de master opleiding echografie maar die heb ik deels afgerond door persoonlijke omstandigheden, wel volg ik met regelmaat bijscholing in de echografie met name voor de voet en enkel om de skills te verbeteren. In 2023 heb ik met goed gevolg het HBO Kwaliteitsmanagement voetzorg afgerond.

Bijscholingen

Daarbij volg ik regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen binnen de voetzorg.

Persoonlijke geschiedenis

Voor ik in de podologie terecht kwam, ben ik altijd bezig geweest met sport naast mijn gewone werk. Zelf ben ik een actief sporter geweest en dan met name judo en de bergsport. Ik heb altijd interesse gehad in andere sporten en dat resulteerde erin dat ik als sportmasseur enige jaren langs de kant van de lijn zat bij voetbal. Ook heb ik, nadat ik de vierdaagse van Nijmegen 2x had gelopen, verschillende groepen wandelaars begeleid tijdens de vierdaagse van Nijmegen.

Doordat ik in de jaren negentig een bepaalde periode regelmatig op Papendal zat bij Arnhem voor verschillende opleidingen gericht op de sportverzorging en het begeleiden van sporters met betrekking tot bewegingsleer en oefenvormen werd ik gevraagd mee te gaan naar Italie voor het begeleiden van een groep waterski-racers voor het EK in 1996. Later heb ik ook nog enige tijd een groep top-turners en trampolinespringers begeleid. Alles heeft er toe geleid dat ik in 2000 definitief mijn ontslag nam bij het Rijk waar ik werkzaam was en ben ik mij volledig gaan toeleggen op de sportmassage/verzorging en alles wat erbij hoort in een eigen praktijk.

Doordat ik wat last kreeg van fysieke klachten door het lange staan en het werken met mijn handen kreeg ik het advies iets anders te gaan doen wat resulteerde in het volgen van de opleiding voor registerpodologie nadat ik me eerst nog enige jaren heb verdiept in de haptonomie.

Mijn werkzame jaren ben ik begonnen in het buitenland (Noorwegen en Cyprus). Nadat ik terugkwam in Nederland heb ik eerst een korte periode administratief werk gedaan bij verschillende bedrijven voor ik als rijksambtenaar werkzaam werd bij de douane en dan met name in de opsporing. Hierdoor ben ik met een grote verscheidenheid van beroepen en mensen in aanraking geweest en heb zelfs een periode gevaren op de Noordzee. Als gevolg hiervan kan ik mij een goed beeld vormen als mijn patiënten mij vertellen wat voor werkzaamheden zij doen en wat zij tegenkomen tijdens hun werkzaamheden.

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Marloes

    “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

  • format_quote

    Ervaring van Karin

    “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

  • format_quote

    Ervaring van Lara

    “Vandaag voor de 2e keer bij Podozorg geweest. Voeten en zooltjes goed bekeken en podoloog concludeerde dat er nog meer resultaat behaald kan worden.”

  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 03 juli 2025

    De juiste behandeling voor voetklachten

    Echografisch onderzoek helpt bij het vinden van de oorzaak van voetklachten en leidt tot een gerichte, effectieve behandeling op maat.

    Door Lisette de Graauw

  • 17 juni 2025

    “Ik krijg er kromme tenen van!”

    Kromme tenen ontstaan vaak door een doorgezakte voorvoet en kunnen leiden tot eelt, nagelproblemen of pijn bij staan en lopen.

    Door Podozorg Nederland

  • 19 mei 2025

    Pijn aan uw teen na stoten: wat als het niet overgaat?

    Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

    Door Nicole Drenth

  • 08 mei 2025

    Een Jonesfractuur

    Een Jonesfractuur betreft een breuk van het vijfde middenvoetsbeentje, gelegen aan de buitenzijde van de middenvoet, nabij uw kleinste teen.

    Door Podozorg Nederland

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek