Afbeelding contactpersoon

Jacqueline Lakeman

Register(sport)podoloog en MSU-echografist

Ontmoet Jacqueline Lakeman. Zij is als register- en sportpodoloog en MSU-echografist werkzaam bij Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman).

Opleidingen

Sinds 2007 ben ik bezig met podologie nadat ik eerst het volledige diploma heb gehaald voor registerpodologie waarna ik verder ben gegaan met de sportpodologie. Deze opleiding post-HBO sportpodologie heb ik met goed gevolg afgesloten. Sinds 2011 werk ik met echografie na eerst de basis opleiding voor voet en enkel te hebben afgerond. Ik was ook begonnen met de master opleiding echografie maar die heb ik deels afgerond door persoonlijke omstandigheden, wel volg ik met regelmaat bijscholing in de echografie met name voor de voet en enkel om de skills te verbeteren. In 2023 heb ik met goed gevolg het HBO Kwaliteitsmanagement voetzorg afgerond.

Bijscholingen

Daarbij volg ik regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen binnen de voetzorg.

Persoonlijke geschiedenis

Voor ik in de podologie terecht kwam, ben ik altijd bezig geweest met sport naast mijn gewone werk. Zelf ben ik een actief sporter geweest en dan met name judo en de bergsport. Ik heb altijd interesse gehad in andere sporten en dat resulteerde erin dat ik als sportmasseur enige jaren langs de kant van de lijn zat bij voetbal. Ook heb ik, nadat ik de vierdaagse van Nijmegen 2x had gelopen, verschillende groepen wandelaars begeleid tijdens de vierdaagse van Nijmegen.

Doordat ik in de jaren negentig een bepaalde periode regelmatig op Papendal zat bij Arnhem voor verschillende opleidingen gericht op de sportverzorging en het begeleiden van sporters met betrekking tot bewegingsleer en oefenvormen werd ik gevraagd mee te gaan naar Italie voor het begeleiden van een groep waterski-racers voor het EK in 1996. Later heb ik ook nog enige tijd een groep top-turners en trampolinespringers begeleid. Alles heeft er toe geleid dat ik in 2000 definitief mijn ontslag nam bij het Rijk waar ik werkzaam was en ben ik mij volledig gaan toeleggen op de sportmassage/verzorging en alles wat erbij hoort in een eigen praktijk.

Doordat ik wat last kreeg van fysieke klachten door het lange staan en het werken met mijn handen kreeg ik het advies iets anders te gaan doen wat resulteerde in het volgen van de opleiding voor registerpodologie nadat ik me eerst nog enige jaren heb verdiept in de haptonomie.

Mijn werkzame jaren ben ik begonnen in het buitenland (Noorwegen en Cyprus). Nadat ik terugkwam in Nederland heb ik eerst een korte periode administratief werk gedaan bij verschillende bedrijven voor ik als rijksambtenaar werkzaam werd bij de douane en dan met name in de opsporing. Hierdoor ben ik met een grote verscheidenheid van beroepen en mensen in aanraking geweest en heb zelfs een periode gevaren op de Noordzee. Als gevolg hiervan kan ik mij een goed beeld vormen als mijn patiënten mij vertellen wat voor werkzaamheden zij doen en wat zij tegenkomen tijdens hun werkzaamheden.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.