Medical taping bij Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman)

Aanvulling bij andere therapieën (waaronder podologie)

Medical taping of cure tape wordt sinds 2002 toegepast in Nederland in eerste instantie vooral in de topsport. De laatste jaren wordt het ook al meer toegepast als aanvulling van andere therapieën waaronder podologie.

Medical taping wordt o.a. gebruikt om:

  • Spierspanning te reguleren
  • Belemmering van bloedcirculatie of lymfe afvoer op te heffen
  • Pijndemping
  • Ondersteunen van gewrichtsfuncties

Het grote voordeel is dat je spieren ook kunt ondersteunen maar zonder dat daarbij de beweging wordt beperkt. Door op deze manier aangedane spieren te behandelen, wordt het lichaams eigen herstel proces gestimuleerd.

Jacqueline Lakeman past al sinds 2003 het medical taping concept toe als extra toevoeging bij behandeling van klachten en blessures. Voorheen alleen nog bij sport blessures en andere klachten aan rug en schouder maar de laatste jaren pas zij het ook al meer toe in de podologie om, nog voordat de eventuele therapie zool klaar is, al bijvoorbeeld pijndemping toe te kunnen passen bij bijvoorbeeld hielpijn of achillespees klachten. Het is echter ook goed toe te passen als aanvulling op de therapiezool zoals bijvoorbeeld bij shin-splint (scheenbeen ontsteking) of zweepslag en andere blessures.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.