Lekker lopen tijdens het golfen
Een blessuregevoelige sport
Golf is een populaire sport in Nederland en de laatste jaren is het aantal golfers sterk toegenomen. Ondanks het feit dat golf een lowimpact sport is, ondervindt 60% van de professionele en 40% van de amateurgolfers elk seizoen blessures.
De gemiddelde golfer brengt 4 tot 6 uur door op de golfbaan bij iedere ronde die hij of zij speelt over geaccidenteerd (heuvelachtig) terrein. Comfortabel schoeisel is daarom een must, omdat er al deze tijd een grote kans op voet-enkel- en rugblessures bestaat door slecht passende schoenen vooral bij oudere spelers. Daarnaast heeft goed schoeisel ook een positief effect op uw spel.
Golfspel begint vanuit de voeten
Golfexperts beweren dat het golfspel begint vanuit de voeten. Timing, afstand en richting komen vanuit het onderlichaam en de voeten leiden de weg.
Als een ronde golf spelen u pijnlijke voeten bezorgt, bekijk dan eerst de pasvorm van uw schoenen. Weeg af of u niet moet veranderen naar meer stabiel, ondersteunend schoeisel. Als de pijn langer dan 3 ronden blijft aanhouden, ga dan eens langs bij een registerpodoloog of podotherapeut van Podozorg.
Steunzolen in uw golfschoenen
Gebruikt u steun- of therapiezolen in gewone schoenen? Vergeet dan niet ook steun- of therapiezolen voor uw golfschoenen te laten maken, soms kan het ook zijn dat u ze alleen met het golfen gebruikt, door de langere afstand van het wandelen.
Voor het golfen is het belangrijk dat u geen leren zolen gebruikt, maar sportzolen, deze zijn minder glad, meer demping, comfortabeler en minder wrijving, dus minder kans op blaarvorming, tevens zijn ze ook vochtabsorberender door vocht van buitenaf.
Veel voorkomende klachten
Veel voorkomende klachten bij het golfen zijn:
- Eelt / likdoorns
- Blaren
- Ingegroeide nagels
- Brandend gevoel onder de voorvoeten
- Vermoeide voeten
- Enkelklachten
- Knieklachten
- Heup/rugklachten