Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Arie

“Nadat ik de zolen mijn schoenen had gedaan zou ik niets anders meer willen. Ik heb er zoveel baat bij dat ik nu weer 2 paar besteld heb.”

Vandaag staat Podozorg in de Libelle! Lees hieronder het artikel.

Blessurevrij wandelen

Hoe doe je dat?

Heel Holland wandelt. Vooral in coronatijd is wandelen een populaire vorm van bewegen geworden. De één houdt van een kort ommetje, de ander trekt er uren op uit. Hoe je ook wandelt, zonder de juiste voorbereiding ligt een blessure op de loer. Met een paar tips wandel je blessurevrij!

Zo wandel je verstandig:

  • Loop rechtop: maak jezelf lekker lang!
  • Zet je voeten niet al te veel naar buiten
  • Maak niet te grote passen waarbij je je knieën overstrekt en plaats je voetendicht bij je lichaam
  • Zet niet te veel af met de bal van je voet: trek actief je knieën op
  • 5 Loop in je eigen tempo!

Blessurevrij wandelen

Kies goede schoenen

Loop geen lange stukken op je normale schoenen, maar kies voor goede sportschoenen. Nog beter is een voor jou geschikte wandelschoen. Dat hoeven echt geen paar zware en stugge stappers te zijn. Je kunt tegenwoordig ook hele lichte, comfortabele wandelschoenen kopen.

Let op je sokken

Naast goede schoenen is het soort sokken dat je draagt belangrijk. Goede wandelsokken voeren transpiratie af en voorkomen blaren. Er zijn zelfs wandelsokken die je bloedsomloop stimuleren, zodat je minder snel moe wordt. Zorg in ieder geval voor sokken die perfect passen.

Train je spieren

Wandel je veel, dan loont het om zwakke spieren te trainen. Vergeet naast je beenspieren je bil- en heupspieren niet: die zijn erg belangrijk bij het wandelen. Ook je voetspieren kun je goed trainen met allerlei oefeningen. Op deze pagina vind je een aantal video’s.

Steunzolen en teenstukjes

Leidt wandelen toch tot pijnklachten in je voet of heup, dan kan een expert van Podozorg je helpen. Bijvoorbeeld met steunzolen of teenstukjes (ortheses) op maat. In een Podozorg-praktijk ziet een deskundige direct hoe je weer snel pijnvrij kunt wandelen.

Gratis wandelwol!

De Podozorg-praktijk bij jou in de buurt verhelpt én voorkomt pijnklachten. Maak nu een kennismakingsafspraak en je krijgt een gratis pakje WandelWol! Bel naar 0313-659999 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over WandelWol

WandelWol verlicht en voorkomt pijnklachten van wandelaars. WandelWol absorbeert transpiratievocht, helpt de huid herstellen en ventileert. Het zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De natuurlijke, biologische afbreekbare wol verzacht bestaande blaren en voorkomt nieuwe.

Vind een praktijk

Met meer dan honderd Podozorg-praktijken vind je altijd een podoloog of podotherapeut in de buurt. Klik op de onderstaande knop voor een vestiging dichtbij. Daar maak je je voeten blij mee.

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.