De aanpak van Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman)

Onderzoek en analyse

Het onderzoek begint met een anamnese, een vraaggesprek om duidelijk te maken wat de klachten zijn en om de richting van het onderzoek aan te geven.Het verdere podologische onderzoek bestaat uit een inspectie (onder ander van de schoenen) en een statisch- en dynamisch onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar zichtbare "afwijkingen" van de vorm van met name de voeten in rust en in beweging.

Er worden blauwdrukken gemaakt in stand, hiermee wordt de drukverdeling onder de voet zichtbaar gemaakt. Daarna volgt een dynamisch onderzoek. Bepaalde afwijkingen worden pas duidelijk bij bewegingen van het lichaam. Er worden blauwdrukken gemaakt van het looppatroon in dit geval door middel van een electronische loopscan. Deze loopscan meet precies de druk en bewegingsuitslagen van de verschillende gewrichten in de voet. Indien nodig wordt er ook een loop analyse gemaakt door middel van videoanalyse. Met behulp van de statische en dynamische blauwdrukken, de conclusie uit de anamnese en de resultaten uit het onderzoek waarbij ook gekeken wordt naar de slijtpatronen van gedragen schoenen, kan een advies of behandelplan opgesteld worden.

Er kan ook een onderzoek verrricht worden doormiddel van echografie. Echografie is een techniek dat het mogelijk maakt om met behulp van ultrasound beeldmatriaal te creëeren waarmee je anatomische structuren onder de huid in beeld kunt brengen. Hierdoor kunnen weefsels, vocht en botstructuren beoordeeld worden.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.