De aanpak van Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman)

De behandeling

Register sport-/podologen werken met speciaal ontwikkelde therapieën en technieken en maken op maat gesneden ortheses.

Een orthese is een hulpmiddel dat dient om functieverlies van spieren of gewrichten te compenseren of te ondersteunen. Ze wordt gedragen in een schoen. Ook kan een orthese preventief worden toegepast, bijvoorbeeld ter stimulering van verminderde functies van het bewegingsapparaat. Een voorbeeld van een orthese is een steunzool of therapiezool (link naar therapiezolen). Dit kan echter ook een hulpmiddel van siliconen materiaal zijn om bijvoorbeeld klauwtenen te corrigeren of de bekende hallux valgus (scheefstand van de grote teen).

Bovendien wordt u geadviseerd hoe voetaandoeningen voorkomen kunnen worden. Ieder lichaam is anders en elk probleem heeft een andere oplossing nodig. Soms zult u het meest gebaat zijn bij het gebruik van op maat vervaardigde steunzolen, soms wordt u doorverwezen met een schoenrecept naar een schoenwinkel of er worden aanpassingen aan uw schoenen gemaakt. Ook is het mogelijk dat u advies krijgt om thuis oefeningen te doen om bepaalde spieren te versterken. De podoloog zal met u de juiste aanpak bespreken.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.